7 yksinkertaista tapaa estää jääkaapin meneminen varhaiseen hautaan

by Jaxton Augustus
0 comment

Tuoreen tutkimuksen mukaan jääkaapin keskimääräinen käyttöikä on 14 vuotta. Luku voi kuitenkin olla paljon pienempi, jos siitä ei huolehdita kunnolla. Onneksi on olemassa useita yksinkertaisia ​​asioita, joita voit tehdä pidentääksesi jääkaapin käyttöikää ja saadaksesi siitä kaiken irti. Tässä artikkelissa tarkastellaan seitsemää yksinkertaista tapaa, joilla voit estää jääkaapin menemisen aikaiseen hautaan.

Sulatus

Monet uusimmat jääkaappimallit sulavat automaattisesti tarvittaessa. Jos sinulla ei ole automaattista sulatustoimintoa, sinun on tehtävä se manuaalisesti. Sulata jääkaappisi, kun jäätä on kertynyt yli 1/4 tuumaa. Varmista, että noudatat käyttöohjeen mukana tulleita ohjeita.

Kelat

Kokeile ja tarkista jääkaapin kelat säännöllisesti. Lemmikkieläinten turkkien ja pölyn kaltaiset esineet voivat kerääntyä kelojen ympärille ja saada ne lopulta polttamaan jääkaapin kompressorin. Voit estää tämän tapahtumasta imuroimalla ne säännöllisesti.

Vedensuodatin

Toinen tarkistettava asia on jääkaapin vesisuodatin. Monissa nykyaikaisissa jääkaapeissa on valo, joka syttyy, kun suodatin on vaihdettava. Suodattimen vaihtamatta jättäminen johtaa epäpuhdasta veteen, joten pidä aina silmällä, milloin se on vaihdettava.

Tarkista tiivisteet

Tarkista jääkaapin oven ympärillä olevat tiivisteet. Ovatko ne hyvässä kunnossa? Antaako ne jääkaapin sulkeutua kokonaan? Jos tiivisteet ovat vaurioituneet, se voi johtaa kylmän ilman karkaamiseen jääkaapista, mikä heikentää jääkaapin tehoa ja lisäksi se maksaa sinulle ylimääräistä energialaskua.

Tarkista tasot

Varmista, että jääkaappisi on asetettu oikein. Kalteva jääkaappi voi tarkoittaa, että ovet eivät enää sulkeudu kunnolla, mikä voi johtaa viileän ilman menetykseen ja lisääntyneeseen energiankulutukseen.

Lämpötila

Tarkista jääkaapin lämpötila. Ihanteellinen lämpötila on 37-39 F. Jos nämä alueet ovat kylmempiä, saatat käyttää tarpeettomasti energiaa, kun taas lämpimämpi voi tarkoittaa bakteerien kasvua jääkaapin elintarvikkeissa. Useimmissa jääkaapeissa on automaattinen lämpötilan asetus.

Huolto

Jääkaappi kannattaa tarkastaa ammattilaisella vuosittain. Heillä on työkalut ja asiantuntemus, jotta he voivat havaita pienet ongelmat varhaisessa vaiheessa, mikä voi säästää paljon aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä.

Jos huomaat jääkaapissasi ongelmia, ota yhteyttä asiantuntijaan mahdollisimman pian. He voivat tulla tunnistamaan ongelman ja tarjoamaan sinulle ratkaisun. Se, mikä voi alkaa pienestä, voi muuttua yhdessä yössä suureksi ja kalliiksi ongelmaksi – joten aina kannattaa kutsua ammattiapua. Valitse aina luotettava ja hyvämaineinen sähköhuoltotiimi, jotta tiedät saavasi korkealaatuista palvelua. Onnea.

You may also like

Leave a Comment